Οι Κρητικοί του ’60 είχαν γιορτή κάθε Κυριακή και πώς να μην ήταν αφού εκκλησιάζονταν και ζούσαν την Ανάσταση του Χριστού χωρίς μάλιστα να καταλαβαίνουν τα λόγια. Την Κυριακή έτρωγαν κρέας αν δεν ήταν νηστεία. Άλλωστε νήστευαν 180 μέρες το χρόνο γεγονός που μείωνε ακόμη περισσότερο την κατανάλωσή του. Εμείς ακολουθώντας αυτή την ευλογημένη παράδοση πρέπει να καταναλώνουμε την ίδια λίγη ποσότητα κρέατος.

Το τραπέζι αυτό συνοδεύονταν με υπέροχες σαλάτες και πολυάριθμα καλούδια. Ακόμη ποτέ δεν έλειπαν οι πατάτες τηγανητές από την πολυάσχολη παραστιά. Και τι νοστιμιά είχαν Θεέ μου! Όσον αφορά στην ποσότητα ο παππούς μας έλεγε: «Ποτέ δε σηκώθηκα από το τραπέζι και να είμαι χορτάτος».

Έτσι πρώτον κάθε Κυριακή φτιάχνουμε μια νέα συνταγή από τον σεφ μας Γιάννη Μπόσγα που δεν έχουμε μαγειρέψει ποτέ στο παρελθόν. Δεύτερον πρέπει πάση θησεία να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το χαρμόσυνο τραπέζι. Τρίτον να τη συνοδεύσουμε με χορό.

Με αυτά και άλλα πολλά διανθίστηκε η Κρητική Μεσογειακή διατροφή (πονάμε για αυτό τον «επιστημονικό όρο») και η Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα (είμαστε υπερήφανοι για αυτό τον υπέροχο τίτλο). Και εμείς λοιπόν ύστερα από όλα τα παραπάνω μαγειρεύουμε με το Γιάννη Μπόσγα.

Ιωάννης
Author: Ιωάννης

Η Κρητική διατροφή και η ευλογημένη Κυριακή
Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *