Chef Γιώργος Δρακωνάκης

Με την διαφήμιση των τοπικών μας προϊόντων και τις τοπικές σπεσιαλιτέ μας , η Κρήτη μπορεί να γίνει το επίκεντρο του Κόσμου. Θα πρέπει όμως πρώτα εμείς οι Chefs να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια με προβολή όλων των τοπικών παραδοσιακών φαγητών της Κρήτης μας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Απόφοιτος της ΣΤΕ Ηρακλείου (1996-1998) με δάσκαλο τον Chef Αναστασάκη Γεώργιο. Tα πρώτα του μαγειρικά βήματα άρχισαν στο Hotel Agapi Beach Hotel στο Ηράκλειο. Έχει εργαστεί στο Hotel Blue Palace στην Πλάκα Ελούντας και στο Hotel Elounda Beach καθώς και στο Hotel St Nicolas υπό τις οδηγίες του Chef Παπαδάκη Τάσου. Εργάστηκε στην εταιρία Radisson Blu ως Head Chef και στα Castello hotels ως Chef ,στο 5* Hotel Castello Boutique Resort and Spa . Από φέτος εργάζεται ως Chef στην εταιρία ATLANTICA και συγκεκριμένα στο Hotel Amalthia Beach στα Χανιά. Όπως μας είπε θα ήθελε να διατελέσει κάποια στιγμή καθηγητής μαγειρικής τέχνης με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να μάθουν το επάγγελμα της μαγειρικής. Δεν έχει γίνει μέλος κάποιας λέσχης ωστόσο είναι στα άμεσα σχέδια του η εγγραφή στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ,όπου γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια όχι μόνο για την ανάδειξη της Κρητικής Γαστρονομίας αλλά και πολλές άλλες δράσεις ,όπως αυτής της φιλανθρωπίας.

Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην στήλη μας, ένα εξαίρετο φίλο και συνάδελφο  Chef ,τον οποίο τον βρίσκουμε να εργάζεται στα όμορφα Χανιά . Σας καλωσορίζουμε Κε Γιώργο Δρακωνάκη στην Σελίδα μας foo-edu.eu και αφού σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία!

Αρχίζοντας την κουβέντα μας ,θα ήθελα να σας ρωτήσω. Τι σημαίνει για εσάς Μαγειρική Τέχνη;

Μαγειρική τέχνη για εμένα σημαίνει να αγαπάς τα προϊόντα που έχεις να διαχειριστείς, να παίρνεις το καλύτερο από το κάθε είδος και να παρουσιάζεις μέσα από τα πιάτα σου την σκέψη σου, την γεύση και τα αρώματα.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Το επάγγελμα με έκανε να το ακολουθήσω, η αγάπη για τα τρόφιμα και το να τα διαχειριζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ποια προσόντα πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας σωστός μάγειρας;

Ένας σωστός μάγειρας πρέπει να είναι δίκαιος, να διακρίνει τις γεύσεις, να έχει όρεξη και ενέργεια, αλλά και πολύ φαντασία.

Οι διαφορές στην Μαγειρική του 1990 η πιο μετά , με το σήμερα Η μαγειρική τέχνη εξελίσσεται κάθε χρόνο , έτσι έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό δείκτη και θα έλεγα ότι οι διάφορες της δεκαετίας του 90 με το σήμερα είναι πάρα πολλές.

Η τηλεόραση έχει κάνει καλό η κακό  στο επάγγελμα; Τι θα συμβουλεύατε τους νέους Μάγειρες;

Η τηλεόραση ωθεί κάποια παιδιά να ακολουθήσουν το επάγγελμα μας χωρίς όμως να δείχνει τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε. Τα νέα παιδιά θα τα συμβούλευα στο ξεκίνημα τους να εργαστούν με ταπεινότητα, να έχουν όρεξη να διδαχθούν και να αποκομίζουν κάθε μέρα νέες εμπειρίες.

Θα ήταν καλύτερο οι νέοι μάγειροι να διδάσκονται περισσότερο Ελληνική κουζίνα;

Πιστεύω ότι οι νέοι μάγειρες θα έπρεπε να διδάσκονται εκτενέστερα την Ελληνική κουζίνα, η οποία για μένα είναι στην κορυφή αυτή τη στιγμή και ειδικότερα η Κρητική μας διατροφή.

Η Ελληνική Κουζίνα έχει την θέση που τις αξίζει;

Δυστυχώς η Ελληνική κουζίνα δεν έχει την θέση που της αρμόζει αλλά με τις προσπάθειες της ΛΑΚ και από άλλους φορείς ανεβαίνει κάθε χρόνο και ψηλότερα και την μαθαίνει περισσότερος κόσμος. θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ακόμα πιο ψηλά.

Είναι ασφαλείς τα τρόφιμα την σημερινή εποχή; Πια η γνώμη σας για τα έτοιμα προϊόντα.

Τα έτοιμα προϊόντα δεν τα προτιμώ πολύ διότι περιέχουν αρκετά συντηρητικά που δεν είναι πολύ καλά για τον οργανισμό μας. Πιστεύω ότι ένα χειροποίητο είναι και πιο γευστικό και πιο ποιοτικό.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα αλλεργιογόνα στα φαγητά;

Τα αλλεργιογόνα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να τηρούμε τις διαδικασίες ώστε να παρέχουμε με ασφάλεια τα φαγητά μας.

Πως μπορεί η Κρήτη μας να γίνει γαστρονομικός προορισμός του Κόσμου;

Με την διαφήμιση των τοπικών μας προϊόντων και τις τοπικές σπεσιαλιτέ μας , η Κρήτη μπορεί να γίνει το επίκεντρο του Κόσμου. Θα πρέπει όμως πρώτα εμείς οι Chefs να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια με όλα τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης μας.

Η Παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα τι είναι για εσάς και πια η αξία της Κρητικής διατροφής;

Η Κρητική διατροφή για εμένα είναι στο τοπ και νομίζω ότι όλο και περισσότεροι την προτιμούν και την επιλέγουν από τους καταλόγους μας.

Ποιοι επιφανείς μάγειροι κατά την γνώμη σας έχουν συμβάλει στην Κρήτη κατά το παρελθόν;

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με την διάδοση της της Κρητικής γαστρονομίας , έχουν βάλει το λιθαράκι τους.

Πόσο δύσκολο είναι ένας μάγειρας η Chef  να δουλεύει έως τα 65- 67 χρόνια;

Για ένα μάγειρα είναι πολύ δύσκολο να εργάζεται ως τα 65-67 χρόνια του. Πολλές ώρες ορθοστασίας πολλά προβλήματα στα πόδια και την μέση.

Πιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;

Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς καθώς και τα παραδοσιακά γεμιστά.

Κλείνοντας θα  θέλατε να συμπληρώσετε η να ευχηθείτε κάτι;

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα φίλο που έφυγε νωρίς από κοντά μας.

Ιωάννης Ροδοκανάκης 29/3/79-17/5/20

Μεγαλώσαμε μαζί…….

Κάναμε νεανικές και εφηβικές τρέλες………

Ταξίδια ξενύχτια……..

Με βοήθησες στα πρώτα μου μαγειρικά βήματα……

Περήφανος και τυχερός που σε γνώρισα και κάναμε όσα κάναμε μαζί ………

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

Γιάννη Ροδοκανάκη να μας προσέχεις από κει ψηλά όπως έκανες πάντα…………

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο να βγούμε γρήγορα από αυτήν την πανδημία και η Κρητική διατροφή να κατακτήσει τον κόσμο.

Επίσης να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε μέσα από την σελίδα σας να προβάλετε την Κρητική Κουζίνα αρχίζοντας από εμάς τους Chefs και να σας ευχηθώ ότι καλύτερο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

Κλείνοντας την συνέντευξη ,θα θέλαμε να μοιραστείτε  μαζί μας μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Ευχαρίστως θα σας προτείνω μια συνταγή, χοιρινό με πετιμέζι:https://food-edu.eu/panseta-me-kritiko-petimezi-kai-lachanika/ Πατήστε τον σύνδεσμο.

 

Chef Γιώργος Δρακωνάκης
Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *