«Γι’ αυτό σέβομαι πάρα πολύ την ημέρα αυτή και την αγαπώ και φανερώνω μπροστά σας τον έρωτά μου για να σας κάνω συμμέτοχους του έρωτα». «Αφού λοιπόν όλοι σκιρτούν από χαρά, θέλω κι εγώ να σκιρτήσω, θέλω να χορέψω, θέλω να πανηγυρίσω. Χωρίς κιθάρα, χωρίς αυλό, χωρίς λαμπάδες αναμμένες στα χέρια μου. Πανηγυρίζω κρατώντας αντί γι’ αυτά, τα σπάργανα του Χριστού. Αυτά είναι η ελπίδα μου, αυτά η ζωή μου, αυτά η σωτηρία μου, αυτά ο αυλός μου, αυτά η κιθάρα μου. Γι’ αυτό τα ‘χω μαζί μου: για να πάρω από τη δύναμί τους δύναμη, για να φωνάξω μαζί με τους αγγέλους “δόξα εν υψίστοις Θεώ”, και με τους ποιμένες “και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία” ».

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Είναι απαράμιλλη η πνευματική διάσταση που δίνουν οι άγιοι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις μεγάλες δεσποτικές εορτές όπως κάνει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την πανεύφημη ημέρα της γεννήσεως του Κυρίου ημών Χριστού. Καλούμαστε και μεις λοιπόν να φορέσουμε τα καλύτερά μας καρδιακά ρούχα και να τα κάνουμε άγια πνευματικά σπάργανα των ψυχών μας.

Έτσι ας περάσουμε και μεις Ορθόδοξα πνευματικά Χριστούγγενα με εκκλησία και καταβασίες, Θεία Μετάληψη, κατάλυση εις πάντα και εορταστικό τραπέζι.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

Ιωάννης
Author: Ιωάννης

Ορθόδοξα πνευματικά Χριστούγεννα
Μοιράσου το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *