Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην στήλη μας ,ένα συνάδελφο Καθηγητή, Chef, αλλά προπάντων έναν πολύ αγαπημένο φίλο. Γεννήθηκε στην Φλώρινα ,σπούδασε και άρχισε τα πρώτα μαγειρικά βήματά του στην Αθήνα. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στην Κρήτη και είναι ένας από τους καλύτερους Chef ala cart και ένας από τους εξέχοντες καθηγητές της Kappa Studies.Την αγάπη του για την μαγειρική την δείχνει κάθε λεπτό ,με εξαίρετα δημιουργικά πιάτα.

Καλώς ορίσατε Κε Γιώργο Θεοδωρίδη

Καλώς σας βρήκα,

Υπηρετείτε για πολλά χρόνια σε σχολή Μαγειρικής τέχνης ως καθηγητής με πάρα πολύ σπουδαίο έργο. Τι έχετε αποκομίσει από αυτήν την δραστηριότητα.

Είναι πολύ σημαντικό ένας καθηγητής μαγειρικής τέχνης να μεταδίδει γνώση στους νέους Μάγειρες . Αισθάνομαι ότι προσφέρω σε κάθε παιδί ξεχωριστά τις σωστές βάσεις της μαγειρικής και από την άλλη νιώθω μια σχέση σαν πατέρας με παιδί.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Αποφάσισα να γίνω μάγειρας γιατί είναι ένα σοβαρό και πολύ σπουδαίο επάγγελμα. Είναι μια δουλειά που παίζει πολύ με τα συναισθήματα μου και αυτό με βοηθάει πολύ και στην προσωπική μου ζωή. Έτσι αποφάσισα μετά από διάφορες δουλειές ότι η μαγειρική είναι αυτή που μου ταιριάζει περισσότερο μέσα μου.

Θεωρείτε δύσκολο το επάγγελμά της μαγειρικής;

Ναι όντως ,είναι πολύ δύσκολο, σκληρό ,και κουραστικό επάγγελμα. Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή .Το αποτέλεσμα όμως σε ανταμείβει.

Ποια προσόντα πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας σωστός μάγειρας;

Ο χαρακτήρας….. Πρώτα άνθρωπος και μετά μάγειρας. Πρέπει να είναι έξυπνος, γρήγορος, δραστήριος, φιλότιμος, συνεργάσιμος και όχι κακόβουλος .

Η Μαγειρική έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία 20 χρόνια;

Όσο προχωράει η ζωή θα προχωράει μαζί και η μαγειρική Τώρα υπάρχουν πολλά μηχανήματα και διάφορες τεχνικές που σε αναγκάζουν να πας μπροστά αν θέλεις να προχωρήσεις. Χωρίς αυτά πλέον δεν έχεις την ποιότητα που πρέπει, για να παράγεις αυτό το έργο που λέγεται μαγειρική.

Η τηλεόραση έχει κάνει καλό η κακό  στο επάγγελμα;

Η τηλεόραση κατά την γνώμη μου έχει κάνει πολύ κακό στο επάγγελμα μας . Οι νέοι μάγειροι πιστεύουν ότι επειδή έκαναν στην τηλεόραση ένα φαγητό ότι θα μπορούν να το κάνουν και στην επιχείρηση που δουλεύουν.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους Μάγειρες;

Να έχουν υπομονή και επιμονή να δείξουν σεβασμό και αγάπη στο επάγγελμά μας και ο χρόνος θα τους ανταμείψει ηθικά ,αλλά και οικονομικά.

Θα ήταν καλύτερο οι νέοι να διδάσκονται περισσότερο Ελληνική Κουζίνα;

Εγώ είμαι τις γνώμης ότι πρέπει να μαθαίνουν όλες τις κουζίνες όσο μπορούν γιατί η μαγειρική είναι πολιτισμός και δεν έχει σύνορα.

Θυμάστε κάποιο άσχημο γεγονός στην Καριέρα σας;

Άσχημα γεγονότα υπάρχουν και θα υπάρξουν πάντα σε μια κουζίνα . Απλά καλό είναι να τα ξεχνάμε και να κρατάμε πάντα τα θετικά.

Ποιά είναι η  καλύτερη στιγμή στην Καριέρα σας;

Είχαμε πάει με την σχολή στο Κίεβο, όπου εκεί δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες για την ΚΡΗΤΗ μας και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Ήμασταν μια φοβερή ομάδα που εκτός από μάγειροι ήμασταν άνθρωποι και φίλοι καρδιακοί.

Είναι ασφαλείς τα τρόφιμα την σημερινή εποχή;

Λίγα τρόφιμα είναι ασφαλείς πιστεύω. Αυτά που ελέγχονται από τις εταιρίες. Τα υπόλοιπα είναι λίγο επικίνδυνα αν δεν προσέξεις λίγο παραπάνω όταν τα επεξεργάζεσαι.

Πια η γνώμη σας για το γρήγορο φαγητό και τα έτοιμα προϊόντα;

Δεν βοηθάει στο επάγγελμα μας είναι καθαρά κέρδος οικονομικό μόνο για τους επιχειρηματίες που έχουν τέτοια μαγαζιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα αλλεργιογόνα στα φαγητά;

Εδώ θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να υπάρξουν και θάνατοι από αλλεργιογόνα. Πρέπει να γνωρίζουμε τα αλλεργιογόνα και να τα αναφέρουμε στην πρότυπη συνταγή.

Η Παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα τι είναι για εσάς και πια η αξία της Κρητικής διατροφής;

Αγάπη, φροντίδα και σεβασμός στα τοπικά προϊόντα. Η Κρητική κουζίνα είναι τρόπος ζωής ,απλή λιτή χωρίς περιττά καρυκεύματα και χωρίς ενισχυτικά γεύσης, για αυτό είναι και πολύ νόστιμη. Δεν ανακατεύει τις γεύσεις και το κάθε υλικό διατηρεί την αυτονομία του.

Πια κουζίνα θεωρείται κατά την γνώμη σας καλύτερη;

Για εμένα δεν υπάρχει καλή η κακή κουζίνα ,υπάρχει νόστιμο φαγητό.  Σε όλο τον κόσμο κάθε κουζίνα έχει ένα σκοπό…. *Να φτιάχνει νόστιμο φαγητό*.

Ποιοι επιφανείς μάγειροι κατά την γνώμη σας έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της Μαγειρικής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

Δεν θα πω ονόματα γιατί θα αδικήσω κάποιον. Αλλά τους ευχαριστούμε εμείς οι νεότεροι για τις βάσεις και την βαριά κληρονομιά που μας έχουν αφήσει.

Θεωρείται ότι η Επιδημία Covid 19 θα αλλάξει το επάγγελμά μας;

Ναι θα γίνουν αλλαγές λόγω τις επιδημίας. Δεν θα αλλάξει το επάγγελμα μας ,αλλά θα αλλάξει ο τρόπος που θα προσφέρουμε το φαγητό.

Πόσο δύσκολο είναι ένας μάγειρας η Chef  να δουλεύει έως τα 65- 67 χρόνια;

Είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι πολύ σκληρή και κουραστική δουλειά. Όσο περνούν τα χρόνια αρχίζουν προβλήματα υγείας όλο και ποιο πολύ. Βλέπετε η ζέστη και ταυτόχρονα το κρύο που υπάρχει σε μια κουζίνα, η πίεση του χρόνου είναι κακοί παράγοντες για την υγεία μας.

Πιο είναι το αγαπημένο φαγητό σας η τρόφιμο;

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε όλα τα θαλασσινά είδη.

Κλείνοντας θα  θέλατε να συμπληρώσετε η να ευχηθείτε κάτι;

Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Εύχομαι το 2021 να είναι η μια χρονιά γεμάτη υγεία σε όλο τον κόσμο, να έχουμε υπομονή και προπάντων αγάπη ο ένας προς τον άλλον.

Αφού σας ευχαριστήσουμε θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας μια από τις ωραίες συνταγές σας.

Πολύ ευχαρίστως

Την συνταγή θα την βρείτε στην ενότητα Ψάρια

Γιάννης Μπόσγας

Chef Γιώργος Θεοδωρίδης
Μοιράσου το!

8 σχόλια στο Chef Γιώργος Θεοδωρίδης

   • 24/03/2021 στο 15:27
    Σύνδεσμος

    Όταν έχεις γευτεί τις συνταγές του κυρίου Θεοδωρίδη μαθαίνεις τι θα πει δημιουργική κουζίνα! Γεύεσαι ένα νόστιμο φαγητό με υπέροχη εικόνα αλλά καταλαβαίνεις ότι από πίσω του κρύβεται το μεράκι, η εμπειρία, οι αγνές πρώτες ύλες, ο επαγγελματισμός και φυσικά η δημιουργικότητα του! Ανυπομονώ για το επόμενο γευστικό ταξίδι!!!

    Απάντηση
 • 20/03/2021 στο 21:06
  Σύνδεσμος

  Είναι πολύ σημαντικό ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης να εκφράζετε με καλά λόγια για την σελίδα μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ Κε Τάσο Παπαδάκη και ευχόμαστε υγεία ,επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο αλλά όμορφο έργο που επιτελείτε .

  Απάντηση
 • 20/03/2021 στο 21:14
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα Γιώργο!
  Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια στο πρόσωπό μου! Είναι & για εμένα μεγάλη τιμή που εσύ & ο Γιάννης υπάρχετε στην ζωή μου,σαν φίλοι,σαν συνάδελφοί σαν Άνθρωποι με Α κεφαλαίο! Μπορεί να μην βλεπόμαστε μετά την αποχώρηση μου από την σχολή αλλά θέλω να ξέρεις ότι είσαι μέσα στην καρδιά μου ! Εύχομαι ο Θεός να σε προστατεύει εσένα & τα αγόρια σου & όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
  Φιλιά!!!
  Υστερόγραφο! Όταν ελευθερωθούμε θα κάνουμε ένα παρεάκι στην Στέλλα(Αθιβολή)!! Καλό βράδυ

  Απάντηση
 • 21/03/2021 στο 19:01
  Σύνδεσμος

  Μπράβο Γιώργο μας συγχαρητήρια είσαι τεράστιος!

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *